بنابراین روابط مدیر یا سرپرست با كاركنان، باید در برگیرندة رفتار صمیمانهای باشد كه منجر به ایجاد جوی سالم و باز، جهت پیشرفت كار كاركنان گردد. لذا با توجه به مطالب فوق، این تحقیق در صدد پاسخگویی به این مسئله است که آیا بین جو سازمانی با استرس شغلی و خلاقیت در کارکنان اداره کل بیمه سلامت استان گلستان و ادارات تابعه شهرستانی رابطه وجود دارد ؟ اگر جواب مثبت است نوع رابطهی آن چگونه است؟
1-3- اهمیت و ضرورت انجام تحقیق:
امروزه جهان ساكن نیست و دائماً در حال تغییر و دگرگونی است. این تغییرات، ركن اساسی جهان برای پیشرفت است و اگر تغییر نكند انسان به كمال نمیرسد. برای رفع نیازهای فردی و اجتماعی در فرایند پیشرفت سازمان ها باید به تغییر و نوآوری به عنوان یك ضرورت نگاه كرد.از سوی دیگر جو سازمانی قویاً بر شكلگیری تصور كاركنان از خود، نگرشهای آنان درباره كار، مشاركت، مسئولیت پذیری، برقراری روابط متقابل با دیگران و خلاقیت آنان اثر میگذارد. اگر سازمان بخواهد پیشرفت كند باید خود را با نیازهای جدید و تغییرات محیطی هماهنگ كند. سازمان باید همگام با تغییرات محیط، ساختار خود را نیز تغییر دهد تا بتواند نیازهای جدیدی را برآورده سازد. مدیر باید همیشه به فكر بهبود و اصلاح جوسازمانی باشد تا آن را كارا و اثربخش نگه دارد و در افراد ایجاد انگیزه نماید و نیازهای مادی و معنوی آنها را برآورده سازد. با توجه به مطالب فوق و نقش بسزای استرس در خلاقیت کارکنان و در نهایت جو سازمانی و با عنایت به اینکه چنین موضوعی در سطح کشور و بخصوص در اداره کل بیمه سلامت استان گلستان و ادارات تابعه شهرستانی صورت نگرفته است محقق بر آن شد تا با بررسی آن، نتایج حاصله را به مسئولین مربوطه ارئه داده تا قدمی مثبت در جهت ایجاد جوی مناسب در این سازمان و همینطور بروز خلاقیت روز افزون در کارکنان بردارد.
[1]. French WL, Kast FE, Rosenzweig JE.
[2]. Shadur MA, Kienzle R, Rodwell JJ
[3]. Arnold J, Silvester J.
[4]. Fontana
1-4- سوالات تحقیق
هر تحقیقی با سؤالی در ذهن محقق شروع میگردد. كه این سؤال از مشاهده مسائل و مشكلات موجود ناشی میشود. در صورتیکه با توجه به بررسی ادبیات موضوعی تحقیق نتوان جهت خاصی را برای توصیف، بیان رابطه و یا بیان تفاوت بین متغیرها، پیشبینی کرد، باید به بیان سؤال ویژه پرداخت (بازرگان، 1377، 37).
مرور ادبیات موضوعی مربوط به عنوان تحقیق حاضر نشان دادهاست که در جامعه آماری مورد بررسی، تاکنون تحقیقی در این ارتباط انجام نگرفته است، لذا تحقیق حاضر در پی پاسخگویی به سؤالات زیر میباشد كه شامل دو سؤال اصلی و سؤالات فرعی به شرح زیر میباشد.
آیا بین جو سازمانی با استرس شغلی رابطه معنیداری وجود دارد؟(سؤال اصلی اول)
– آیا بین روحیه و استرس شغلی رابطه معنیداری وجود دارد؟
– آیا بین مزاحمت و استرس شغلی رابطه معنیداری وجود دارد؟
– آیا بین بی علاقگی و استرس شغلی رابطه معنیداری وجود دارد؟
– آیا بین صمیمیت و استرس شغلی رابطه معنیداری وجود دارد؟
– آیا بین ملاحظهگری و استرس شغلی رابطه معنیداری وجود دارد؟
– آیا بین فاصلهگیری و استرس شغلی رابطه معنیداری وجود دارد؟
– آیا بین تأکید بر تولید و استرس شغلی رابطه معنیداری وجود دارد؟
– آیا بین جنسیت و استرس شغلی رابطه معنیداری وجود دارد؟
– آیا بین نفوذ و پایایی و استرس شغلی رابطه معنیداری وجود دارد؟
آیا بین جو سازمانی با خلاقیت رابطه معنیداری وجود دارد؟(سؤال اصلی دوم)
– آیا بین روحیه و خلاقیت رابطه معنیداری وجود دارد؟
– آیا بین مزاحمت و خلاقیت رابطه معنیداری وجود دارد؟
– آیا بین بی علاقگی و خلاقیت رابطه معنیداری وجود دارد؟
– آیا بین صمیمیت و خلاقیت رابطه معنیداری وجود دارد؟
– آیا بین ملاحظهگری و خلاقیت رابطه معنیداری وجود دارد؟
– آیا بین فاصلهگیری و خلاقیت رابطه معنیداری وجود دارد؟
– آیا بین تأکید بر تولید و خلاقیت رابطه معنیداری وجود دارد؟
– آیا بین جنسیت و خلاقیت رابطه معنیداری وجود دارد؟
– آیا بین نفوذ و پایایی و خلاقیت رابطه معنیداری وجود دارد؟
فرم در حال بارگذاری ...