وبلاگ

توضیح وبلاگ من

بررسی رابطه بین تبلیغات موبایلی و قصد خرید مصرف کنندگان

 
تاریخ: 02-12-99
نویسنده: فاطمه کرمانی

براساس آمارهای موجود در سال های اخیر، ضریب نفوذ استفاده از فناوری موبایلی بالاتر از هر فناوری دیگری بوده و این مسأله ، تجارت موبایلی را به شکل انقلابی جهانی درآورده است که تقریباً با همان سرعت وقوع در کشورهای پیشرفته، در کشورهای در حال توسعه نیز در حال رخ دادن است (Unal et al.., 2011, p:362). با در نظر گرفتن میزان افزایش کاربران موبایل در دهه ی اخیر و رشد روز افزون آن ها، خدمات و قابلیت هایی که تلفن های همراه ارایه می دهند، به صورت چشمگیری افزایش یافته است. یکی از این خدمات، تبلیغات از طریق تلفن همراه می باشد که در کشور های مختلف جهان با موفقیت همراه بوده و بر میزان استفاده آن روز به روز افزوده می شود (مژدهی و همکاران، 1387، ص 13). در واقع، توسعه ی سریع استفاده از تبلیغات موبایلی، کانال های جدیدی برای شرکت ها فراهم آورده که با سهولت بیشتری به مشتریان خویش دسترسی یابند (Muk, 2007, p:179). دلیل اینکه تلفن های همراه، جایگاه ویژه ای در بازاریابی و تبلیغات دست آورده اند می تواند این باشد که مشتریان، گوشی های همراه خود را در هر زمان و مکانی در دسترس دارند و در نتیجه همواره در معرض تبلیغات قرار می گیرند و از این طریق می توان کالاها و خدمات را به ایشان معرفی نمود (Kolsaker and Nikolaos. 2009, p:268).  در حقیقت، سرعت گسترش تبلیغات موبایلی و جایگاه ویژه ای که تبلیغات مذکور به عنوان یکی از ابزارهای ترفیع، در شناسایی و یادآوری محصولات و خدمات به مشتریان،کسب کرده است، از مهمترین اهداف پژوهش حاضر تلقی می گردد. از سوی دگیر، مطالعات پیشین بیانگر این مطلب  است که درک سهولت استفاده و درک سودمندی تبلیغات موبایلی از سوی مصرف کنندگان می توانند در نیات رفتاری ایشان و همچنین قصد خرید/عدم خرید مصرف کنندگان نقش مهمی داشته باشند (Unal et al.., 2011, p:362).

 

لذا پرسش اساسی پژوهش حاضر این است که:

 

آیا بین تبلیغات موبایلی و قصد خرید مصرف کنندگان رابطه وجود دارد؟

 

 

 

 

  • اهمیت و ضرورت تحقیق

 

با نگاهی به ماهیت تبلیغات موبایلی دریافته می شود كه خصوصیات ویژه آن مانند دسترسی دائم، سطح پوشش بالا و فراوانی رویت كه به

پروژه دانشگاهی

 دلیل ماهیت شخصی بودن تلفن همراه است، آن را در مقایسه باسایر رسانه های بازاریابی در جایگاه ویژه ای قرار می دهد. همچنین هزینه تبلیغات از طریق پیام كوتاه به مراتب كمتر از سایر رسانه های بازاریابی است. لذا با توجه به عوامل مذكور و در نظر گرفتن این نكته كه این نوع تبلیغات اگر درست انجام نگیرد نه تنها هیچ منفعتی را به عنوان یك رسانه بازاریابی برای صاحبان صنایع نخواهد داشت بلكه مصرف كننده را به این نوع تبلیغات بی تفاوت خواهد كرد. با توجه به این نکته که در سطح کشور تحقیقی مبنی بر این موضوع که رابطه تبلیغات موبایلی بر نیات مصرف کنندگان برای پوشاک مردانه انجام نپذیرفته است و همچنین توجه به دیدگاه های کاربران تلفن های همراه که همانا مصرف کنندگان کالاها و خدمات می باشند، ضرورت بالایی دارد چرا که ماهیت شخصی این رسانه می تواند مقاومت های بالایی را از سوی کاربران آن در پذیرش تبلیغات از طریق موبایل، در برداشته باشد (chin chin et al.., 2010 ,p 8).

 

 

 

 

  • اهداف تحقیق

 

1-4-1) هدف اصلی تحقیق

 

بررسی رابطه بین تبلیغات موبایلی و قصد خرید مصرف کنندگان

 

1-4-1) اهداف فرعی تحقیق

 

 

    1. اندازه گیری میزان درک مصرف کنندگان از سودمندی، تبلیغات موبایلی

 

    1. اندازه گیری میزان درک مصرف کنندگان از سهولت استفاده تبلیغات موبایلی

 

    1. اندازه گیری میزان درک مصرف کنندگان از شرایط تسهیلی تبلیغات موبایلی

 

    1. شناسایی میزان استفاده از تبلیغات موبایلی به منظور آگاه سازی مشتریان

 

  1. شناسایی ارتباط میان درک سهولت استفاده، درک سودمندی و شرایط تسهیلی با نیات رفتاری مصرف کنندگان


فرم در حال بارگذاری ...

« بررسی رابطه بین اعتماد سازمانی، انتقال دانش، خلق دانش و نوآوری سازمانیبررسی رابطه بین توسعه بازار مالی و رشد اقتصادی در ایران »
 
مداحی های محرم