ساختار به دو بخش زبان و فضا تقسیم میشود زبان در تراژدی مدرن زبان نوستالژیک است همانند «سه خواهر» و «باغ آلبالو» چخوف وفضا بیشتر به سبکهای اکسپرسیونیستی نزدیک است به مانند «بازی استریندبرگ» یا «ویتسک» که تولیدات ناخودآگاه ذهن بر روی صحنه نمایان است. برای اینکه بدانیم کی هستیم باید کم و بیش بدانیم که چگونه به صورتی که هستیم درآمدهایم و به کجا میرویم و شیوه زندگی هر انسانی به «فردیت» تکیه دارد. هملت و ادیپ هرگز برای خود به جنگ با دنیای بیرون نپرداختهاند هریک برای دیگری در نزاع بوده است ولی شخصیت تراژدی مدرن مانند «ویتسک» باید خودش را بازیابد و از انسانیت پایمال شدهاش که توسط اجتماع صورت گرفته رهایی یابد و آن را دوباره احیاء کند دیگر تن همانند آنتیگون مهم نیست تا به خاک سپرده شود بلکه خرد وکنش شخصیت است تا او را جلوهگر کند در دنیای مدرن هویت شخصی است که فرد را مستلزم خود آگاهی میکند و تردید را از وی دور میکند. اشتاینر بر این باور است که انسان دوره مدرن باید برای انسانیت پایمال شدهاش بکوشد و آن را به کرسی بنشاند کوشش این پایان نامه:
الف) بررسی فردیت در تراژدی مدرن
ب) تمایزها و تشابهات فردیت دوران مدرن با دوران کلاسیک
پ) تأثیرات هویت شخصی و فردگرایی برای پیشبرد درام
ت) چگونه ویتسک بوشنر یا هداگابلر ایبسن که آغازگر تراژدی مدرن محسوب میشوند و پایههای این ژانر را بنا گذاشتند به مفهوم فردیت در دروان مدرن اعتبار بخشیدند؟
1-2- فرضیه ها و سؤالات پژوهش
الف) آیا بحث اصلی تراژدی مدرن اضمحلال فردیت است؟
ب) آیا مدرنیته درتراژدی مدرن موجد فردیت و یا نابودکننده آن است؟
پ) «ویتسک» و «هداگابلر» به عنوان شخصیت تراژدی مدرن فردیت را چگونه تعریف میکنند؟
ت) طبقه، جنس، جنسیت وساختارتراژدی مدرن در فردیت شخصیت درام چه تأثیری میگذارد؟
فرضیه: شخصیت در تراژدی مدرن مانند تراژدی کلاسیک دچار تقدیر گرایی نیست او باید خودبا مشکل مواجه شود.
1-3- اهداف پژوهش
امروز هنر زبان مشترک همه انسان هاست و هنرمند شخصیتی جهانی است که میتواند با خلق اثرش گفتگو بیافریند تئاتر بی شک علم است پس میتوان با بررسی مفهوم فردیت در گونهای به نام تراژدی مدرن از ابعاد روانکاوی، جامعهشناسی و فلسفه به آن پرداخت و برای جامعه تئاتر چه هنرمند و چه پژوهشگر، قدمی به جلو برداشت تا خلق آثاری که هنرمند ما را امروزیتر و حرف آن را جهانیتر میکند. این پژوهش سعی دارد تا به این مهم دست یابد.
فرم در حال بارگذاری ...