در بحرانهای طبیعی احتمال وارد آمدن آسیب به زیرساختها وجود دارد؛ البته در این زمینه معمولا پیشبینیهای لازم پیش از ایجاد این زیرساختها به عمل میآید ولی در جنگهای نوین با توجه به اهمیت زیرساختهای حیاتی هر کشور، نخستین نقاطی که مورد حمله قرار میگیرند، این زیرساختها، علی الخصوص در حوزهی انرژی میباشد. استراتژیکترین انرژی که در حال حاضر تقریبا زندگی، کار و ارتباطات تمام افراد به آن بستگی دارد برق است و نیروگاههای تولید برق و خطوط انتقال آن به عنوان اولین زیرساختهایی است که در صورت آسیب چه به دلیل بحرانهای طبیعی و چه در صورت حمله دشمن میبایست مورد توجه قرار گرفته و برای مقابله با آسیبهای آن چارهای اندیشید.
قطع برق در جوامع امروز برابر با ایجاد بحران میباشد و اطلاع رسانی در شرایط بحران به ایجاد آرامش و کاهش خسارات ناشی از این بحران کمک شایانی مینماید، اما در شرایط قطع برق با عدم امکان اطلاع رسانی از طریق رسانههای مرتبط با برق از قبیل تلویزیون، رادیو، رسانههای مکتوب، اینترنت، تلفن همراه و … مواجه میباشیم، زیرا حتی در صورتیکه مخاطبان بوسیله ژنراتورهای خانگی یا باطری بتوانند دریافت کنندههای خود را فعال نمایند فرستندههای محلی در ارسال محتوا با مشکل مواجه میباشند.
لذا برای این مورد باید چارهای اندیشید که در کوتاهترین زمان و با حداقل امکانات، شرایط اطلاع رسانی توسط رسانههای عمومی در شرایط بحران ناشی از قطع برق را فراهم آورد. به همین منظور نسبت به بررسی این مساله از دیدگاه کارشناسان در حوزهی پدافند غیر عامل و کارشناسان رسانه خواهیم پرداخت.
1.2 اهمیت و ضرورت تحقیق
اهمیت اطلاع رسانی در شرایط بحرانی برای کاهش آسیبهای ناشی از این بحران و همچنین تاثیرات مثبت روانیای که اطلاع رسانی در این شرایط برای عموم مردم بوجود آورده و از ایجاد شایعات جلوگیری مینماید، امری است که پیش از این در تحقیقات گستردهی علمی اثبات شده است.
با توجه به مشکلاتی که در اثر قطع برق بر سر راه اطلاع رسانی بوجود میآید میبایست نسبت به بررسی شیوههای اطلاع رسانی در این شرایط توسط رسانهها اقدام و در نهایت به راهکاری برای این امر دست پیدا کرده و این راهکار را برای اطلاع رسانهها و سایر سازمانهای مرتبط با موضوع قرار دهیم.
شرایط خاص کشورمان در حال حاضر و تهدیداتی که توسط کشورهای متخاصم نسبت به آن انجام میپذیرد نیز دلیل دیگری است که به عنوان انگیزه انتخاب این موضوع میباشد. در جنگهای امروز معمولا ابتدا کشورها از طریق رسانهها شکست میخورند و سپس از طریق نیروهای نظامی مقابل، نمونه جنگ آمریکا- عراق سال ۲۰۰۳ که در آن ابتدا شکست نیروهای عراقی توسط رسانههای حامی جنگ اعلام و چند روز بعد بغداد توسط نیروهای حمله کننده، اشغال شد.
فرم در حال بارگذاری ...