از سوی دیگر اهمیت نظام راهبری شرکتی در جذب سرمایههای بلندمدت در بازارهای سرمایه، حفظ رشد اقتصادی و درنهایت افزایش کلی ثروت و رفاه عموم بعد از بحرانهای مالی و رسواییهای گزارشگری مالی شرکتهای بزرگ در سرتاسر جهان اهمیت ویژهای به خود گرفته است. بنابراین، یک سیستم مطلوب نظام راهبری شرکتی انتظار میرود که استفاده مدیریتی از فعالیتهای مدیریت سود فرصتطلبانه را مهار کند، بنابراین منجر به تقویت قابلیت اتکای گزارشها سود خواهد شد (هاشم و دو[2]، 2007). تحلیل تدریجی کیفیت سود، شفافیت و سطح افشا منجر به اعتماد پایین سرمایهگذاران در ترکیب اعداد حسابداری میشود.
یافتههای مطالعات پیشین در مورد ارتباط بین نظام راهبری شرکتی و کیفیت سود نتیجهبخش نبوده است درحالیکه چندین مطالعه تأثیرات معنادار نظام راهبری شرکتی بر کیفیت سود را نشان دادهاند (چانک و سان[3]، 2010؛ چو و رو[4]، 2007؛ فیرث و همکاران[5]، 2006)، شواهد مطالعات آندرسون، گیلان و دلی[6] (2003)، پترا[7]، (2007)؛ رنزبری و همکاران[8]، (2009)؛ ساریخانی و ابراهیمی[9] (2011) نشان دادند که نظام راهبری شرکت بهصورت معنادار مرتبط با گزارشگری اعداد سود نمیباشد.
تئوری جریان وجوه نقد آزاد مازاد از سازوکارهای نظام راهبری انتظار دارد که یک ابزار مهم برای کاهش توانایی مدیر برای تخصیص نامناسب وجه نقد مازاد باشد. جنسن[10] (1986) اظهار کرده است که مدیران شرکت زمانی که شرکت دارای جریان وجوه نقد آزاد مازاد ولی فرصت رشد پایینی میباشد، بهاحتمال زیادی وجه نقد مازاد را در فعالیتهای کمارزش سرمایهگذاری کنند. دلیل اقدام نامطلوب مدیران ممکن است تلقی مدیران از شرکت بهعنوان یک منبع افزایش ثروت و شهرت فرد باشد. برای پنهانسازی سود پایین یا منفی فعالیتهای مخرب ارزش، از مدیران انتظار میرود که رویههای اقلام تعهدی اختیاری افزایش درآمد استفاده کنند که کیفیت سود
گزارششده را کاهش میدهد. اگرچه، تعدادی زیادی تحقیق ارزشمند در مورد ارتباط بین نظام راهبری شرکتی و کیفیت سود وجود دارد(بهمانند تحقیقات بوکی و اسکندر[11]، 2009؛ چانگ و همکاران[12]، 2005، رحمان و صالح، 2008) ولی، توجه کمی به نقش مسئله نمایندگی جریان وجوه نقد آزاد دراینارتباط شده است. در راستای همین کمبود در تحقیقات پیشین انگیزهای در محققان این مطالعه شکل گرفت که این جنبه از ادبیات تحقیق را تقویت بخشند.
[1] AL-Dhamari and et al
[2] Hashim and Devi
[3] Chang and Sun
[4] Cho & Rui
[5] Firth & et al
[6] Anderson and et al
[7] Petra
[8] Rainsbury
[9] Sarikhani
[10] Jensen
[11] Bukit & et al
[12] Chung & et al
فرم در حال بارگذاری ...