1- آیا با توجه به معیارهای مورد استفاده میتوان آسیبپذیری مناطق مختلف بافت فرسوده شهر میناب را به کمک GIS به صورت کمّی مدلسازی نمود؟
2- مهمترین معیار مؤثر در آسیبپذیری بافت فرسوده شهر میناب در هنگام وقوع زلزله کدام است؟
3-1- اهمیت و ضرورت تحقیق
زلزله به عنوان پدیدهای طبیعی، زمانی مخاطره آمیز و بحرانآفرین است كه جامعهی واقع در معرض زلزله، نسبت به آن آسیبپذیر باشد. زلزله یكی از مخاطرات طبیعی است كه همواره احتمال رخ دادن این حادثه طبیعی به ویژه زمانی كه شرایط رخ دادن آن، از جمله وجود گسلهای متعدد فراهم باشد، وجود دارد. تعیین مشخصات كالبدی، تیپ ساختمانی، تركیب كالبدی قطعات و راهها، نوع كاربریها، تراكم
جمعیتی، تیپ ساختمانی مناسب، تراكم ساختمانی كم، استفاده از راهها به عنوان فضاهای گریز و پناه و …، از جمله روشهای كاهش آسیبپذیری میباشند )عسگری، 1381). یكی از عمدهترین فعالیتها در راستای كاهش خطرات ناشی از زلزله و افزایش ایمنی عمومی، مطالعات پهنهبندی لرزهای مناطق شهری و تعیین میزان آسیبپذیری ساختمانهای گوناگون شهر است كه بایستی در مقیاس مناسب و مطلوب صورت پذیرد (مهندسین مشاور طراحان بافت و معماری، 1388). با توجه به گسل میناب، این شهرستان از نظر زلزلهخیزی و مسائل زلزلهشناسی حائز اهمیت است و نواحی میناب جایی است که زاگرس تمام و مکران شروع میشود و میزان فعالیت لرزهخیزی زیاد است، به همین دلیل شبکه لرزهخیزی در میناب راهاندازی شد. این ضرورت به طور جدی احساس میشود كه با ایجاد یك مدل مناسب و به كارگیری انواع دادههای مكانی و غیرمكانی و انجام تحلیلهای مربوط در سیستمهای اطلاعات جغرافیایی و سیستمهای تصمیمگیری چندمعیاره، بتوان به ارزیابی و تحلیل آسیبپذیری شهر میناب در برابر زلزله كمك نموده و در كنار كسب آمادگیهای لازم در برابر این خطر طبیعی، در یك فرایند سیستماتیك به مدیریت بحرانهای ناشی از سوانح طبیعی پرداخت.
[1] – United Nations Disaster Relief
[1] – Lantada
فرم در حال بارگذاری ...